Messehagelerne

Her kan du se og læse lidt om de forskellige messehageler.

14/6-09 blev en ny grøn messehagel og en stola taget i brug. De er udført i silke af Elisabeth Hofman.

Symbolet er lavet af billedhugger Valdemar Foersom Hegndal 2002. Det findes på prædikestolen i Emmersbæk Kirke (Vendsyssel)

Stolaen er beregnet til særligt varme sommerdage

Stolaen er beregnet til særligt varme sommerdage

Her er den gamle og efterhånden godt slidte messehagel i uld. Den blev anskaffet til kirkens indvielse.

Den grønne bruges i trinitatistiden, altså mest i årets løb. Så derfor det større slid.

Den røde messehagel bruges 2. juledag og i pinsen.

Den er ca. et par hundrede år gammel og er udlånt som gave på ubestemt tid fra Birkerød Kirke

Den røde messehagel bruges 2. juledag og i pinsen.

Den hvide messehagel til festdage blev anskaffet til kirkens indvielse.

De 4 motiver der omslynger korset er symboler for hver af de 4 evangelister.

Johannes: ørn, Lukas: okse, Marcus: løve, Matthæus: engel

Den hvide messehagel til festdage blev anskaffet til kirkens indvielse.

De 4 motiver der omslynger korset er symboler for hver af de 4 evangelister.

Johannes: ørn, Lukas: okse, Marcus: løve, Matthæus: engel

Denne lilla messehagel til faste-og adventstiden er skænket til kirkens indvielse af vores katolske nabo på Nordvanggård. Den er syet af nonnerne